Kleine St.-Jan was open tijdens braderie

Op Hemelvaartsdag 10 mei werd traditiegetrouw de braderie in Hoensbroek gehouden. Zo’n 100.000 mensen komen jaarlijks hiernaar toe. Dit jaar was voor de eerste keer de Kleine St.-Jan open tijdens de braderie. Vrijwilligers boden de mensen een gratis kaarsje aan om in de Kleine St.-Jan te ontsteken. Een kleine 1000 mensen hebben hier deze dag gebruik van gemaakt. Daarnaast stond er een kraampje aan de Hoofdstraat bij de Kleine St.-Jan waar wij als parochiegemeenschap devotionalia en een boek over de Kleine St.-Jan verkochten (dit laatste boek is ook te koop tijdens de openingsuren van het parochiekantoor). Een gratis geloofsboek kon ook meegenomen worden.

Het pastorale team en de vrijwilligers mochten op deze dag veel mooie momenten meemaken. De indruk die de Kleine St.-Jan op mensen maakte werd verwoord in opmerkingen zoals: ‘wat een mooie kerk’, ‘indrukwekkend’ en ‘wat een bijzondere rustige sfeer’. Voor heel wat intenties werden kaarsje ontstoken en veel mensen vertelden mooie en bijzondere dingen.

Volgend jaar zullen we wederom de Kleine St.-Jan tijdens de braderie openstellen.

IMG_4873 IMG_4874

IMG_4875 IMG_4878