Kerkproeverij in weekeinde 22 en 23 september

Het ligt heel erg voor de hand en we hadden het misschien al veel eerder moeten doen. Namelijk: gewoon iemand uitnodigen om mee te gaan naar de kerk. Om het geloof te ‘proeven’. In Engeland is het destijds begonnen met de titel: ‘Back to church’. Want waarom zou u datgene wat voor u waardevol is alleen voor uzelf houden? Daarom doen wij mee met de landelijke ‘Kerkproeverij’ waaraan vele protestantse kerkgemeenschappen en ook vele parochies in de Katholieke Kerk meedoen. Wat motiveert ons om het Evangelie te vertellen aan de mensen om ons heen? We hebben als christenen een roeping gekregen om mensen in contact te brengen met de Blijde Boodschap van Jezus. In Mattheüs 28 nodigt Hij ons uit om zijn goede nieuws aan de mensen die Hem niet kennen te vertellen. Niet alleen maar voor de geestelijken, de snelle praters of de theologen. Nee, wij allen als volgelingen van Jezus mogen van Hem getuigen. Durft u dat? Op uw collega, buurman, vriend, of familielid afstappen en zeggen: ‘Hé, ga je met me mee?’ Gewoon voor een keertje. Wie weet welke uitwerking het gaat hebben. Het gaat om het uitnodigen, dat we dat weer leren als christenen. En inderdaad, misschien zegt diegene: ‘ik kom niet’. Maar dan hebben we de uitnodiging wel gedaan. En dat telt. Gek hè? Dit kan natuurlijk elke zondag. Maar hoe vaak doen we dit ook? Misschien denkt u: ‘Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit iemand mee genomen naar de plek waar ik iedere zondag zo graag kom.’ Juist om elkaar te motiveren, is er een specifieke zondag voor aangewezen. Want hoe vaak denken we daar over na, om uit onze gewoonte van ‘zelf gaan’ te stappen en het lef krijgen om mensen mee te nemen naar de kerk? Terwijl het de plek is waar we zelf blij zijn iets te mogen proeven van Gods goedheid, waar we blij zijn met de gemeenschap die we vormen. Dus daarom! Landelijk gebeurt dit op 15 en 16 september. We wijken echter uit naar het weekeind daarna: 22 en 23 september. Dit omdat wij de mensen een gewone heilige Mis willen laten ervaren, zoals die iedere zondag is. Op zondag 16 september gaan we immers om 9.30 uur naar de Lourdesgrot in Mariarade en dat is een bijzondere gelegenheid. Nee, wij willen ze gewoon de reguliere zondagsmis laten ervaren, met koor of volkszang in de parochiekerken. Daarom dus op 22 en 23 september. Een mooie aanleiding om eens iemand uit uw omgeving te laten kennismaken met de plek die voor u zo bijzonder waardevol is. Nodig die ander eens uit om te proeven van de stilte, de symboliek, de mystiek, de Communie, de Bijbel, de gemeenschap en… na de Hoogmis van 11.00 uur de koffie in het parochiekantoor De Polder.