Christoffelgroep

St-ChristoffelIn Limburg bestaan sedert 1987 Christoffelgroepen, naar de patroonheilige van ons Bisdom, St. Christoffel. (Christoffel=Christusdrager). In de Christoffelgroep komen Rooms-Katholieke mannen regelmatig bijeen om zich samen te verdiepen in het geloof en in wat er in de samenleving leeft. Zij doen dit onder leiding van een priester of diaken.

Er bestaan diverse Christoffelgroepen in Limburg waaronder onze eigen groep voor Zuid Limburg. Onze groep komt in Hoensbroek bij elkaar.

De bijeenkomsten beginnen voor onze groep telkens om 19:00 uur met een Eucharistieviering in de kleine St. Jan aan de Markt te Hoensbroek. Hierna wordt de bijeenkomst voortgezet in parochieel centrum “de Polder” aan de Hoofdstraat in Hoensbroek op 100m afstand van de kerk.
Hier worden eerst koffie of thee gedronken en daarna wordt een inleiding gehouden over een actueel thema in kerk en samenleving. Na weer een korte pauze met koffie of thee is er gelegenheid om op de inleiding in te gaan. De sluiting is altijd rond de klok van 22:00 uur.

Een maal per jaar komen de leden van alle groepen samen. Dit gebeurt in het begin van het seizoen (oktober).

Leden zijn katholieke mannen, die zich in eerder vermelde doelstelling herkennen en de eigen verantwoordelijkheid in de kerk en maatschappij waar kunnen maken, samen met de andere leden van de groepen.

Een bijdrage wordt gevraagd ter bestrijding van de onkosten van de avond, zoals koffie en thee met een koekje. Deze bijdrage is € 2,50 per avond.

Lid worden kunt u door gewoon eens een avond mee te maken en te overwegen of u dit bevalt.
Neem contact op met de organisatie voor meer informatie:
Diaken Ton Batens, tel. 06-15858042 of diaken.batens@gmail.com
Diaken Wim Smit, tel. 045-5242371 of w.h.p.smit@ziggo.nl