Misstipendia en gezinsbijdrage

Tarieven misstipendia en kerkbijdrage 2015.
In overeenstemming met de richtlijn van het bisdom heeft het kerkbestuur van de parochiefederatie Hoensbroek de tarieven voor misstipendia en kerkbijdrage voor het kalenderjaar 2015 vastgesteld. Hieronder een overzicht van de bedragen:

Het tarief voor een begrafenis en een huwelijksmis: € 410,-.

In evenwicht met bovenstaande tarief is de bijdrage voor begeleiding van een parochiepriester/diaken

naar het crematorium zonder voorafgaande kerkdienst: € 410,-.

Overzicht:

Gezinsbijdrage per jaar: minimaal € 90,-
Eenvoudige dienst door de week (ma. t/m vr.)(leesmis) € 10,-
Eucharistieviering op zaterdagavond of zondag € 25,-
Jubileumdiensten die niet tijdens de reguliere zaterdag- of zondagmissen worden gehouden € 210,-
Begrafenismis (rouwgeld) € 410,-
Koor / Dirigent / organist € 150,-
Zeswekendienst € 25,-
Huwelijksmis (trouwgeld) € 410,-
Bijdrage voor begeleiding naar crematorium, danwel een andere begraafplaats na een voorafgaande kerkdienst € 50,-
Bijdrage voor de begeleiding van een parochiepriester/diaken in crematorium zonder een voorafgaande kerkdienst € 410,-

Gestichte jaardienst: (looptijd minimaal 10 jaar – maximaal 20 jaar)
Eenvoudige dienst door de week (leesmis):
10 jaar € 100,-
20 jaar € 200,-
Eucharistieviering op zaterdagavond of zondag
10 jaar € 250,-
20 jaar € 500,-

Begraafplaats St. Joseph: (Grafrecht / Urnenrecht)
20 jaar € 1750,-
+ € 250,- ruimingskosten
(te voldoen bij eerste begraving)

In de kerk:
Devotiekaarsjes € 0,50
Noveenkaarsen € 4,50

Kerkbijdrage (gezinsbijdrage).

De bijdrage voor rouw- en trouwdiensten en de aanwezigheid in het crematorium zonder voorafgaande kerkdienst wordt niet gevraagd aan parochianen die in vier jaren voorafgaand aan de dag van de betreffende kerkdienst, c.q. crematorium-aanwezigheid, kerkbijdrage hebben betaald aan de parochiefederatie Hoensbroek en per jaar tenminste het gemiddelde van de in deze jaren geldende minimumkerkbijdrage hebben betaald. *)De minimumbijdrage is vastgesteld op € 90,– voor 2015.

Het richtsnoer voor de kerkbijdrage blijft 1% van het netto inkomen van een economische eenheid.

*) Indien niet de minimale kerkbijdrage is betaald gedurende de laatste 4 jaren wordt de wel betaalde kerkbijdrage van de laatste 4 jaren in mindering gebracht op de verschuldigde bijdrage voor rouw- en trouwdiensten enzovoort.

Betalen van kerk en gezinsbijdrage:
Voor de gehele parochiefederatie Hoensbroek
zijnde de parochies:
Joannes Evangelist;
H. Montfort – Christus Koning;
Sint Joseph;
O.L.V. Maagd der Armen;
Heilig Hart van Jezus, Mariarade,
kunt u de bijdrage overmaken of storten op het rekeningnummer:
NL31RABO0122400984
T.n.v. Kerkbestuur H. Joannes Evangelist te Hoensbroek.

Indien het niet anders kan mag u ook contant betalen op het parochiekantoor/secretariaat:
Hoofdstraat 85 (de Polder)
geopend dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 12.00 uur.
tel.: 045 – 521 25 18