Kerkproeverij 28 en 29 september 2019

We zijn wel vaak gastvrij als kerk, maar zijn we ook echt uitnodigend? Kerkproeverij is gebaseerd op het Engelse Back to Church Sunday. Dit is een initiatief van Michael Harvey dat inmiddels wereldwijd succes heeft.

Kerkproeverij vormt dé gelegenheid om iemand die je kent persoonlijk uit te nodigen om naar de kerk te gaan voor een viering, om zo geheel vrijblijvend te proeven aan het geloof. Dit kunnen mensen zijn in je omgeving die al een poos niet meer in de kerk zijn geweest, of die weinig met het geloof (denken te) hebben.
Het daagt de kerk ook uit om eens stil te staan bij hoe de viering overkomt voor gasten. Ook als je als gelovige zelf misschien even niet zoveel meer hebt met ‘de kerk’, kan Kerkproeverij juist een aanleiding zijn om je te laten verrassen. Door mede-gelovigen, door te bezinnen op wat geloof betekent voor jou, door jezelf uit te dagen om (toch) iemand uit te nodigen, door biddend het gesprek aan te gaan. Met de ander, met jezelf, met God.

Met deze landelijke campagne van Kerkproeverij wordt er een verbinding gelegd tussen de kerken. In 2018 vond met succes de tweede editie van Kerkproeverij plaats. Honderden kerken participeerden en deden een uitnodiging aan mensen in hun omgeving.
Natuurlijk gaan we daarom opnieuw een Kerkproeverij organiseren, en wel in de weekend van 28 en 29 september 2019.
De initiatiefnemers willen met Kerkproeverij een beweging in gang te zetten waarin een cultuur van uitnodigen centraal staat.
Wij als parochiefederatie zullen – net als vorig jaar – ook dit jaar hieraan deelnemen. Wij nodigen iedere kerkgaande parochiaan uit om iemand uit zijn of haar omgeving mee te nemen naar een viering in dit weekeinde.
Zo laten wij zien wat en waarom wij vieren. En zegt men op de uitnodiging ‘nee’, dan heeft u in ieder geval een uitnodiging gedaan en dat is alleen al waardevol