• Dit evenement is voorbij.

Chrismamis in kathedraal

23/03/2016 @ 19:00 - 20:30

Een van de meest bijzondere vieringen in de Goede Week is elk jaar de zogeheten Chrismamis. Dat is een viering die in elk bisdom maar één keer jaar en op één plaats wordt gehouden. In principe is dit op Witte Donderdag of de vooravond van Witte Donderdag. In deze mis zijn zoveel mogelijk priesters en diakens van het bisdom samen met de bisschop verenigd.

Tijdens die mis gebeuren twee belangrijke dingen. De priesters hernieuwen dan de beloftes die zij bij hun priesterwijding hebben gedaan. Tijdens deze viering wijdt de bisschop ook de heilige oliën (chrisma) die in parochies worden gebruikt voor dopen, vormen en ziekenzalving. Dit verklaart ook meteen de naam van de viering.

In het bisdom Roermond is het gebruik dat de chrismamis op de woensdagavond in de Goede Week wordt gehouden. De viering vindt plaats in de Sint-Christoffelkathedraal, de kerk van de bisschop, in Roermond. Niet alleen priesters en diakens, maar ook vertegenwoordigers van een groot aantal parochies – vaak leden van kerkbesturen of andere vrijwilligers – zijn daar dan bij aanwezig. Het is elk jaar een heel sfeervolle viering, waarbij een groot saamhorigheidsgevoel leeft dat de parochies in Limburg nauw met elkaar en met de bisschop verbonden zijn.

De chrismamis 2016 vindt plaats op woensdag 23 maart a.s. om 19.00 uur in de Sint-Christoffelkathedraal op de Markt in Roermond. Iedereen is van harte welkom!

Op deze avond is er geen avondmis in de kleine St.-Jan in Hoensbroek

Datum:
23/03/2016