• Dit evenement is voorbij.

Hoorzitting onttrekking H. Hart van Jezus kerk Mariarade

02/06/2016 @ 20:00 - 21:30

Het kerkbestuur van RK Parochiefederatie Hoensbroek heeft bisschop Frans Wiertz verzocht om de parochiekerk H. Hart van Jezus te Mariarade aan de eredienst te onttrekken.  Hiervoor zijn door het kerkbestuur bij dit verzoekschrift de voorgeschreven bijlagen, zoals onder andere een zogenaamde Quick Scan van de (financiële) situatie van de parochie, aan de bisschop toegestuurd.

Alvorens de bisschop kan ingaan op dit verzoek, moet eerst een procedure worden doorlopen. Het kerkbestuur moet nu een hoorzitting organiseren waartoe de parochianen breed uitgenodigd dienen te worden. Tijdens deze hoorzitting dienen de aanwezige parochianen gehoord te worden over het voornemen om de parochiekerk H. Hart van Jezus aan de eredienst te onttrekken en dienen zij over de gegevens van de Quick Scan geïnformeerd te worden. De vicaris-generaal van het bisdom, Mgr. H. Schnackers is bij deze hoorzitting aanwezig, om informatie te verschaffen betreffende de procedure en welke stappen er daarna genomen moeten worden, alvorens de bisschop zijn decreet kan uitvaardigen. Ook zal een vertegenwoordiger namens de priesterraad van ons bisdom aanwezig zijn.

Datum:
02/06/2016