• Dit evenement is voorbij.

Infoavond pelgrimage naar Israël in oktober 2018

02/11/2017 @ 20:00 - 22:00

Lopen waar Jezus liep. Waar hij zat. Waar hij preekte. Waar hij geboren werd. Waar hij stierf en verrees. En tegelijkertijd ervaren hoe joden, christenen en moslims hier ieder hun eigen heilige plaatsen koesteren. Soms zelfs dezelfde. Israël heet niet voor niets het Heilig Land.
Volgend jaar oktober zal het Huis voor de Pelgrim te Maastricht (bekend van de Lourdesbedevaarten) in opdracht van een aantal parochies een pelgrimage organiseren naar het Heilig Land. Het zal waarschijnlijk een 13-daagse reis worden, die een aanvang zal hebben op woensdag 3 oktober 2018.
Tijdens deze rondreis worden bijzondere Bijbelse plaatsen bezocht en genieten we tegelijkertijd van de natuur, de lokale keuken en de plaatselijke folkloristische tradities. Bijzonder aan deze reis is ook dat we mensen gaan ontmoeten met verschillende achtergronden. Zij zullen ons vertellen over hun leven, hun geloof en hun hoop op vrede. Tijdens de reis is er iedere dag een heilige Mis op een heel bijzondere Bijbelse plaats.
De reis wordt in eerste instantie aangeboden aan parochianen uit Hoensbroek, de federatie Born en een aantal parochies uit Maastricht.
Pastoor van Dijck zal, nadat hij in oktober 2012 met een groep parochianen uit de federatie Born naar het Heilig Land was, opnieuw deze reis mede begeleiden.
Als reisgids gaat diaken Guido van Dierendonck met echtgenote José mee, waardoor een goede gids gewaarborgd is.
Op donderdagavond 2 november zal er om 20.00 uur in het parochiekantoor te Hoensbroek De Polder een informatieavond plaatsvinden over deze reis. Een ieder kan geheel vrijblijvend hier naar toe komen.

Datum:
02/11/2017